Un impact major asupra mediului de afaceri îl au modificările Codului fiscal aduse prin Ordonanța Guvernului nr. 16/2022 publicată în Monitorul Oficial nr. 716 din data de 15 iulie 2022.
Un impact major asupra mediului de afaceri îl au modificările Codului fiscal aduse prin Ordonanța Guvernului nr. 16/2022 publicată în Monitorul Oficial nr. 716 din data de 15 iulie 2022.
Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, în parterneriat cu Clemon S.R.L. și Sov Consulting S.R.L., implementează proiectul ”Formare-Cooperare-Digitalizare: Măsuri pentru promovarea formării profesionale în regiunea Nord – Vest”, proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, în baza Contractului POCU/726/6/12/135148. În cadrul proiectului, sunt vacante următoarele posturi:
Asociația Întreprinzătorilor Maramureș în calitate de beneficiar, alături de partenerii S.C. SOV CONSULTING S.R.L. si S.C. CLEMON S.R.L., anunță demararea etapei de implementare a proiectului cu titlul “Formare-Cooperare-Digitalizare: Măsuri pentru promovarea formării profesionale continue în regiunea Nord-Vest”, proiect co-finanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
A fost lansat recent Apelul Regional de Vouchere Creative, acțiune pilot în cadrul Alianței Regionale pentru Industrii Creative – RCIA, proiect de cooperare teritorială finanțat din programul Interreg Europe.
Ministerul Finanțelor Publice a anunțat recent demararea procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al Ministerului de Finanțe - Agenția Națională de Administrare Fiscală.
Eșalonarea principalelor datorii acumulate la ANAF, precum și ștergerea dobânzilor și a penalităților aferente sunt cele mai importante avantaje de care pot beneficia firmele afectate de criza sanitară prin modificările aduse Ordonanței nr. 6/2019 prin Ordonanța de Urgență nr. 226 din 30 decembrie 2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.
Ordonanța de Urgență adoptată de către executiv în data de 30.12.2020 privind spijinirea companiilor din domeniul turismului sensibil afectate de pandemia de COVID-19, a fost publicată în Monitorul Oficial.
Noul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a emis Ordinul nr. 1584 în data de 29.12.2020.
După aprobarea de ieri a Parlamentului European, Consiliul a adoptat regulamentul de stabilire a cadrului financiar multianual al UE pentru 2021-2027.
Comisia Europeană a lansat recent Access2Markets, un portal cu informații utile pentru companiilor care doresc să-și extindă aria de desfacere a produselor proprii și pe piețele străine.
Contribuabilii plătitori de impozit pe profit și contribuabilii plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, beneficiază de reduceri ale impozitului pe profit anual/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor/impozitului specific unor activităţi.
Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia COVID-19.
Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia COVID - 19.
Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.
Guvernul sprijină IMM-urile în vederea depășirii crizei generate de pandemia Covid-19.
Microgranturile sunt în valoare de 2.000 euro și se acordă o singură dată.
Între 30 octombrie și 30 noiembrie 2020 anumite IMM pot solicita finanțare nerambursabilă pentru investiții cu o valoare cuprinsă între 1.500.000 și 2.000.000 euro.
În ultimii ani, la nivelul Uniunii Europene, a devenit o prioritate protecția datelor cetățenilor din spațiul european. În acest context, în România, s-a înființat o nouă autoritate ce vizează protecția datelor: Autoritatea pentru digitalizarea României (ADR).
În economia europeană, IMM-urile joacă un rol esențial, deoarece sunt o sursă de inovare, abilități antreprenoriale și creare de locuri de muncă. În Uniunea Europeană, 23 de milioane de IMM-uri reprezintă 99% din totalul întreprinderilor și asigură în jur de 75 de milioane de locuri de muncă.
Străinii cu ședere legală pe teritoriul României pot fi încadrați în muncă în baza avizului de angajare obținut de angajatori.