Evenimente

AIM a organizat o întâlnire pe zoom cu reprezentanții AJOFM

Luni, 22 martie 2021, AIM a organizat pentru membrii săi, a doua sesiune de întrebări și răspunsuri.


De data aceasta invitații speciali au fost reprezentanții Agenției Pentru Ocupare Forței de Muncă Maramureș: doamna Oana Oșanu în calitate de director general și Mihaela Sfatcău, director adjunct.

Membrii asociației au avut ocazia de a afla care sunt măsurile în vigoare pentru anul 2021 prin care Statul Român oferă sprijin întreprinzătorilor care susțin dezvoltarea pieței muncii.

Doamna Oana Oșanu a reamintit membrilor AIM de cele 8 măsuri adoptate de ANOFM de la instaurarea lockdown-ului în România (martie 2020), făcând referire la 7 dintre acestea, care au fost adresate direct angajatorilor.
A fost menționată sursa de finanțare a acestor linii de sprijin: o parte dintre ele au fost suportate din bugetul de șomaj iar pentru altele s-au accesat fonduri europene.

Membrii AIM prezenți în cadrul întâlnirii au adresat diferite întrebări pentru a-și clarifica nelămuririle cu privire la orizontul de timp în care vor putea primi subvențiile pentru măsurile la care au aplicat.

S-au făcut chiar și propuneri pentru întocmirea unui registru electronic local care să poată fi accesat public de către orice angajator pentru a vedea numărul de solicitări înregistrate până la o anumită dată pe diferite linii de subvenționare.

Mai multe detalii despre toate subiectele abordate găsiți aici.

Copyright © 2021 l Asociația Întreprinzătorilor Maramureș membru al Uniunii Naționale a Patronatului Român